Πληροφορίες άρθρου

DOI

The Greek E-Journal of Perioperative Medicine 2016; 15(c): 1

PDF


Language

EN, EL

POSTED: 12/27/16 11:00 PM
ARCHIVED AS: 2016, 2016c, Γράμμα από τη Σύνταξη

COMMENTS FEED: RSS 2.0

DOI: The Greek E-Journal of Perioperative Medicine 2016; 15(c): 1

the longer you can look back, the farther you can look forward …
… όσο πιο πίσω κοιτάξεις, τόσο περισσότερο μπορείς να δεις μπροστά…

Winston Churchill (1944)
 Βασιλικό Κολέγιο των Ιατρών, Μεγάλη Βρετανία

 

Η Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδας (ΕΑΕΙΒΕ) ιδρύθηκε το 1982. Από τότε μεσολάβησαν τριανταπέντε χρόνια δυναμικής επιστημονικής παρουσίας της στην Ιατρική κοινότητα της χώρας μας. Στόχος της είναι η προαγωγή της Αναισθησιολογίας καθώς παρακολουθεί την εξέλιξη στην γνώση και στην τεχνογνωσία. Αυτό επιτυγχάνεται διαχρονικά με το πλούσιο ακαδημαϊκό έργο της που είναι: τα σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Αναισθησιολογία, τα μαθήματα των ειδικευομένων, τα κλινικά φροντιστήρια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση του δύσκολου αεραγωγού και στην εφαρμογή τεχνικών περιοχικής αναισθησίας, οι επιστημονικές ημερίδες, τα συμπόσια και ανά διετία το πανελλήνιο συνέδριο που οργανώνει η Εταιρεία. Επίσης εξέδωσε το βιβλίο «Στοιχεία Περιεγχειρητικής Ιατρικής».

Κάθε χρόνο εκδίδει δύο επιστημονικά περιοδικά το «ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» στην ελληνική γλώσσα και σε έντυπη μορφή, το οποίο κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1990 μέχρι σήμερα. Το Ελληνικό περιοδικό Περιεγχειρητικής Ιατρικής, που ο τίτλος του διεθνώς είναι the Greek «e-Journal of Perioperative Medicine», κυκλοφορεί από το 2003 σε ηλεκτρονική μορφή και στην αγγλική γλώσσα. Υπεύθυνος σύνταξης ήταν τότε ο αείμνηστος Φώτης Κανακούδης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Αναστάσιος Πέτρου το 2011-2012. Οι Ελένη Μουλούδη και Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου αναλαμβάνουν κατόπιν ως υπεύθυνοι σύνταξης το 2013 έως σήμερα.

Το περιοδικό έχει συνεχή ανοδική πορεία όπως φαίνεται από τον impact factor που από 0.108 γίνεται 1.931, αλλά και από την διεθνή αποδοχή που έχει. Οι δημοσιεύσεις είναι στην αγγλική γλώσσα από έλληνες και ξένους συγγραφείς. Το 2014 αποκτά ιστοσελίδα την www.e-journal.gr. Το 2016 εκσυγχρονίζεται και λαμβάνει DOInumber για κάθε τεύχος και άρθρο αντίστοιχα. Σήμερα κυκλοφορεί το τρίτο (3ο) τεύχος της χρονιάς και στόχος μας είναι να αυξηθούν τα τεύχη από τρία σε τέσσερα το χρόνο. Η συμμετοχή όλων μας με σοβαρές δημοσιεύσεις θα δώσει την δυνατότητα στο περιοδικό μας να συνεχίσει να εντάσσεται σε διεθνείς βιβλιοθήκες.

Η ευχή για το 2017, το Ελληνικό περιοδικό Περιεγχειρητικής Ιατρικής or the Greek «e-Journal of Perioperative Medicine» να συνεχίσει με επιτυχία την ανοδική πορεία του και να είναι αναγνωρίσιμο σε όλες τις διεθνείς βιβλιοθήκες.

Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και ειρήνη σε όλους.

 

Η Πρόεδρος της ΕΑΕΙΒΕ

Θεοδώρα Αστέρη

Γλώσσα
Αναβάθμιση του Impact Factor

Ιστορικό
ATOM Feed
RSS Feed
RDF Feed
Άδεια Creative Commons